tiistai 27. heinäkuuta 2010

Mustialan WT 8.7.

Mustialan WT oli koiran ja ohjaajan ensimmäinen koe koskaan (heti taippareiden jälkeen). Hetta teki mukavasti töitä helteisessä säässä ja sai ALO2-tuloksen ja 55 pistettä. Olin tyytyväinen tulokseen ja ennen kaikkea siihen, että koira jaksoi tehdä hommia koko pitkän päivän, ei vinkunut eikä karannut paukkuun. Ei se kotonakaan kyllä karkaile, mutta uusi paikka, haulikko ja vieraat ihmiset jännitti mua aika lailla. Hetta ei kuitenkaan edes nykäissyt lähetyksissä vaan odotti hienosti käskyä. Sen sijaan pilliä Hetta ei suostunut kovin hienosti kuuntelemaan, sen sijaan se väläytti kahteen otteeseen tuota upeaa, erittäin vapaata hakuaan, jolla kyllä sai lopulta damit talteen, mutta mun pillitystä kuuntelemalla ne olisi nousseet huomattavasti nopeammin ja siistimmin...

No, tässä tehtävärastit ja meidän pisteet.

1. rasti: Pätkä seuraamista, laukaus ja ykkösmarkkeeraus heinäpeltoon, metsäsaarekkeen viereen. Seuraaminen hyvää, paikallaolo myös. Markkeerasi ihan oikein, juoksi paikalle, mutta ei jostain syystä löytänyt damia. Juoksi metsään heittäjän luokse, sitten juoksi ympäri peltoa (kävi voittajaluokan markkeerauspaikalla) eikä todellakaan laittanut nenäänsä maahan kun pillitin lähihakukäskyn damin kohdalla. No, lopulta se kävi hakemassa damin ja toi sen mulle, palautusmatkalla kävi vielä ampujan luona. Tuomari totesi, että nopeaa koiraa on niin mukava katsella, mutta nenä saisi toimia siinä samalla. Pisteitä 10/20.

2. rasti: Markkeeraus metsikön reunaan. Tosi helppo rasti, ei mitään ongelmia. Pisteitä lähti siitä kun koira kaarsi ampujan luokse palautusmatkalla. 17/20 pistettä.

3. rasti: Ohjaustehtävä. Matkaa damille ehkä 30 metriä, dami oli lähellä metsän kulmaa, mutta selvästi pellon puolella. Vähän jännitti tämä, sillä useat koirat olivat kuulemma juosseet metsään. Hetta katsoi todella tarkkaan ampujaa ja lähti upeasti täysin suoralle linjalle ja juoksi damista ohi, lujaa. Ei totellut pillitystä ja lopulta juoksi todella laajaa kaarrosta pitkin peltoa... Sain sen lopulta pysähtymään ja lähtemään taakse, nyt suoraan damille ja palautus mulle. Tuomari kehui hienoa linjaa ja harmitteli kun koira juoksi damin yli. Ilmeisesti hienon alun takia antoi niin paljon pisteitä, 11/20.

4. rasti: Lähihaku pellon reunassa olevaan ojaan. Pätkä seuraamista, annoin lisäkäskyjä, koska seuraaminen oli haahuilevaa. Pieni eteenmeno laukauksen suuntaan, lähihakupillitys ja dami nopeasti mulle. Lisäkäskyistä putosi pisteitä. 17/20.

Ei kommentteja: